Начин на приготвяне
Рибата поръсете с черен пипер, сол и лимонов сок и оставете настрана. Подгответе останалите продукти, като гъбите нарежете на филийки, а лука колкото можете на по-дребно. Запържете леко рибата и от двете страни за не повече от 30 секунди настрана.
Сложете я в тавичка като редите парчетата едно до друго. В мазнината от рибата сложете да се запържи първо лука, след малко и гъбите и когато и те са готови добавете сол, черен пипер, брашно и последно, след като и брашното (важно е да бъркате енергично, за да не стане на буци) се е запържило - сметана - разбъркайте и оставете малко да покъкри. Ако сосът ви се струва гъст може да го разредите с прясно мляко.
Когато получите желаната гъстота добавяте нарязан на ситно копър и махате от котлона. Изливате соса върху рибните котлети и запичате на предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.