Паниран шаран с ароматни подправки

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
203
1k
298
529
4
07/12/2016
"Шаранът става най-вкусен, когато отлежи поне денонощие в ароматна марината, може да ни се доверите "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 083
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се изчиства от люспите и се нарязва на шайби. В голям съд се излива виното и се смесват всички подправки.

Количествата им са според вкуса на всеки. В тази марината се потапят парчетата риба.

Завива се във фолио и престоява в хладилник 24 часа. Когато се извади рибата от маринатата се подсушава в домакинска хартия.

Двата вида брашно си омесват заедно с галетата и малко сол. Всяко парче риба се овалва в тази смес и се пържи в силва загрято олио.

Изпържената риба отново се подсушава в домакинска хартия. След това се поръсва с черен и бял пипер и се полива със сок от лимон.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар