Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пролетна пъстърва

Пролетна пъстърва

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пролетна пъстърва
Снимка: Viktoriya Afzali
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Пролетта идва тогава, когато извадим скарата навън и изпечем първата си пъстърва, онова за щъркелите е само мит"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • лимони - 1 бр.
  • картофи - 500 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • репички - 3 бр.
  • зелена салата
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървата почиствате добре, измивате и мажете с масло, сол и черен пипер, увивате в във фолио заедно с по 1 резенче лимон вътре и печете на скара.

Картофите се варят, след което белят и намачкват. Към тях добавете нарязаните на ситно репички, лук и чесън.

Подправяте с олио сол и лимонов сок на вкус и разбърквате. Сервирайте върху лист от зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: