Начин на приготвяне
Месото се реже на хапки и се поставя в марината, приготвена от соевия сос, зехтина, черния пипер и ригана. Така престоява няколко часа.
Праз лукът и морковите се почистват и нарязват. Поставят се в съда за печене - глинен или керамичен гювеч. Прибавят се солта, олиото, червеният, червеният пипер и оризът. Разбъркват се добре.
В тиган с малко мазнина се запържва маринованото месо. След като се позапържи леко, се прибавя към зеленчуците и ориза. Слагат се при тях и смлените домати.
Долива се около 3 ч.ч вода. След това ястието се похлупва с капак и се слага в студена фурна. Настройва се фурната на 200 градуса и се пече така около 20 минути.
След това температурата се намалява на 180 градуса. Печенето продължава още 40 минути докато оризът омекне.
Изключително вкусно традиционно ястие - свинско с ориз!