Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран по Свищовски

Шаран по Свищовски

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Шаран по Свищовски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • шаран - 2.5 - 3 кг
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 500 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства, измива и се реже на две парчета по дължина.

Махате главата, слагате шарана в намазнена тава. Поливате го отгоре с малко олио и сипвате 100 мл вода.

Посолявате и слагате черен пипер и пъхвате във фурната за 30 минути на 200 градуса.

Разбийте яйцата, сметаната и киселото мляко, посолете и тази смес на вкус и залейте рибата.

Върнете я във фурната за още 15 минути, докато се образува хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: