Гювече по еленски

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
203
419
265
4
11/12/2016
"Ако обещаете да ни почерпите с гювече по еленски, ще донесем от най-доброто си домашно червено вино "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 472
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 6 бр. големи
  • филе елена - 200 г
  • еленски бут - 250 г
  • гъби - 1 тарелка
  • яйца - 3 бр.
  • вода
  • брашно
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Във всяко гювече се слагат около 2 нарязани картофа.

Еленският бут и филето се нарязват на ситно и се добавят към картофите, а след това се режат и добавят гъбите. Посолява се леко и се полива с олио.

Брашното се размива във вода и гювечетата се пълнят до средата с течността.

Накрая се поръсва с черен пипер и се чуква по едно яйце във всяко гювече.

Пекат се на 220 градуса около един час. Когато гювечетата се извадят от фурната, се поръсват и с малко червен пипер.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар