Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват, обелва се една лента и ги потапяме във вода със сол за 10 минути. След това се изпичат (аз ги изпекох на електрическата скара). Готовите патладжани се обелват и нарязват на едри кубчета.
Пилешките гърди се почистват и нарязват на кубчета. Запържват се в сгорещено олио до побеляване на месото. Към тях се прибавя ситно нарязаният лук, доматеното пюре, захарта, граха, моркова (сварен), нарязания патладжан, чесън и съвсем малко вода.
Добавяме към плънката сол, мащерка, риган, чубрицата, червения пипер, черен пипер, кимион.Оставя се да покъкри за 2-3 минути.
Бешамела го приготвяме, като запържим маслото и към него прибавяме брашното. Разбъркваме добре да стане на каша и постепенно прибавяме прясното мляко. Разбъркваме добре, ако е нужно, прибавяме още прясно мляко. Добавяме сол на вкус.
В малка намазана с малко олио тава поставяме 2 листа от корите за баница. Върху готовата купа поставяме от плънката и затваряме купичката с листата. Обръщаме купичката и внимателно изваждаме готовия султан кебап. И така процедираме със останалите листа.
Подреждаме ги в намаслена тавичка. Върху всяко кълбо намазваме обилно със сос бешамел. Печем в предварително затоплена на 200 градуса фурна до запичане на корите и соса. След това ги изваждаме от фурната, поръсваме ги с настърган кашкавал. Връщаме ги за 3-4 минути до запичане на кашкавала.
Добър апетит!
Източник: Nefis Yemek Tarifleri
Коментари