Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кебап»Султан кебап със сос Бешамел

Султан кебап със сос Бешамел

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078342402
Султан кебап със сос Бешамел
Снимка: Габриела
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Страхотен вкус и неповторим аромат, които ще ви накарат да забравите за всички диети и режими"

Необходими Продукти

  • За плънката
  • кори за баница - 12 листа
  • пилешки гърди - 500 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • патладжан - 2 - 3 бр. (средно големи/ изпечен)
  • грах - 1 консерва
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • кимион - 1 щипка
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • За бешамела
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • кашкавал - 80 г (настърган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, обелва се една лента и ги потапяме във вода със сол за 10 минути. След това се изпичат (аз ги изпекох на електрическата скара). Готовите патладжани се обелват и нарязват на едри кубчета.

Пилешките гърди се почистват и нарязват на кубчета. Запържват се в сгорещено олио до побеляване на месото. Към тях се прибавя ситно нарязаният лук, доматеното пюре, захарта, граха, моркова (сварен), нарязания патладжан, чесън и съвсем малко вода.

Добавяме към плънката сол, мащерка, риган, чубрицата, червения пипер, черен пипер, кимион.Оставя се да покъкри за 2-3 минути.

Бешамела го приготвяме, като запържим маслото и към него прибавяме брашното. Разбъркваме добре да стане на каша и постепенно прибавяме прясното мляко. Разбъркваме добре, ако е нужно, прибавяме още прясно мляко. Добавяме сол на вкус.

В малка намазана с малко олио тава поставяме 2 листа от корите за баница. Върху готовата купа поставяме от плънката и затваряме купичката с листата. Обръщаме купичката и внимателно изваждаме готовия султан кебап. И така процедираме със останалите листа.

Подреждаме ги в намаслена тавичка. Върху всяко кълбо намазваме обилно със сос бешамел. Печем в предварително затоплена на 200 градуса фурна до запичане на корите и соса. След това ги изваждаме от фурната, поръсваме ги с настърган кашкавал. Връщаме ги за 3-4 минути до запичане на кашкавала.

Добър апетит!

Източник: Nefis Yemek Tarifleri

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Магданозка
Магданозка
Получи се страхотна Вкусотия.
17.06.2017 21:54
3