Начин на приготвяне
Поставяме маята в затопленото прясно мляко, в което сме разтворили захарта. Оставяме настрани за известно време докато шупне.
Пресяваме брашното и правим в средата му кладенче в което слагаме солта, яйцето, киселото мляко, омекналото масло и шупналата мая. Замесваме меко нелепнещо тесто. Покриваме го с кърпа и го оставяме на топло да втаса.
Докато втаса тестото си подготвяме плънката като настъргваме на ренде или натрошаваме сиренето. Към него прибавяме едно разбито яйце и размекнатото масло. Смесваме и разбъркваме хубаво плънката.
Втасалото тесто разточваме върху набрашнен плот на не много дебела кора - около 1 см. С чаша изрязваме кръгчета. Изрезките от тестото събираме и разточваме на ново и така докато оползотворим всичкото тесто.
Следва подреждането в тавата в която на дъното сме поставили хартия за печене. Върху кръгче слагаме плънка, отгоре друго кръгче. Редим като кула, но не много висока за да можем да я принесем в тавата. Така на няколко кулички подреждаме изрязаните кръгчета и принасяме в тавата.
Наредената погача оставяме за повторно втасване още около 30 минути. Преди да я поставим във фурната мажем с разбит с малко олио жълтък и поръсваме със сусам или маково семе. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса
Източник: moirecepti.mk и svanya.blogspot