Празнична геврек-погача

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
695
6k
1k
2k
6
14/12/2016
"Най-пухкавата и ароматна геврек-погача е при нас - затова не се колебайте, ами вадете лист и си записвайте рецептата "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 243
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме маята в затопленото прясно мляко, в което сме разтворили захарта. Оставяме настрани за известно време докато шупне.

Пресяваме брашното и правим в средата му кладенче в което слагаме солта, яйцето, киселото мляко, омекналото масло и шупналата мая. Замесваме меко нелепнещо тесто. Покриваме го с кърпа и го оставяме на топло да втаса.

Докато втаса тестото си подготвяме плънката като настъргваме на ренде или натрошаваме сиренето. Към него прибавяме едно разбито яйце и размекнатото масло. Смесваме и разбъркваме хубаво плънката.

Втасалото тесто разточваме върху набрашнен плот на не много дебела кора - около 1 см. С чаша изрязваме кръгчета. Изрезките от тестото събираме и разточваме на ново и така докато оползотворим всичкото тесто.

Следва подреждането в тавата в която на дъното сме поставили хартия за печене. Върху кръгче слагаме плънка, отгоре друго кръгче. Редим като кула, но не много висока за да можем да я принесем в тавата. Така на няколко кулички подреждаме изрязаните кръгчета и принасяме в тавата.

Наредената погача оставяме за повторно втасване още около 30 минути. Преди да я поставим във фурната мажем с разбит с малко олио жълтък и поръсваме със сусам или маково семе. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса

Източник: moirecepti.mk и svanya.blogspot

Форми за печене от алпака - 4 броя с декор-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Форми за печене от алпака - 4 броя с декор
44.00 лв.
33.88 лв.
Виж ››

Удобни и практични форми за печене 4 в 1, които можем само да ви препоръчаме

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар