Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Шницели»Пилешки шницел с орехова коричка

Пилешки шницел с орехова коричка

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Пилешки шницел с орехова коричка2 / 2
14/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки филета - 4 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • горчица - 1 с.л. средно люта
  • орехи - 100 г
  • масло - 4 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • моцарела - 150 г (на топчета)
  • пресен лук - 2 с.л. ситно нарязан
  • магданоз - 2 с.л. или босилек
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбийте яйцата като към тях добавите и горчицата. Филетата измийте, почистете, подправете със сол и бял пипер и оваляйте в брашно.

Потапяте пилешкото в разбитите яйца, след което поръсвате хубаво отвсякъде с натрошени ядки (може да използвате, орехи, лешници, бадеми по свой вкус).

Притиснете ядките, за да полепнат хубаво и запържете в маслото и от двете страни по около 5-6 минути на страна на средна температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: