Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Черен дроб по касапски

Черен дроб по касапски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Черен дроб по касапски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Сочен черен дроб с балансиран вкус и аромат и без никакви щуротии като зеленчуци и гарнитури"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 600 г свински
  • лук - 2 глави кромид или 1 - 2 стръка праз
  • ориз - 100 г дългозърнест
  • червено вино - 2 - 3 с.л.
  • зелев сок - 300 мл
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския черен дроб на парчета. Накълцайте лука и го сложете да се задушава на силен котлона за около 10 минути.

Овкусете със сол и черен пипер и щом хубаво се е запържил, добавете дроба и долейте виното.

След като алкохолът се изпари, добавете ориза и зелевата чорба, в която сте разтворили зеленчуковия бульон.

Прехвърлете ястието със свинско в тава и сложете да се пече в предварително загряна на 160 градуса фурна за около 25 минути.

Рецептата за Черен дроб по касапски е изпълнена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

тин
тин
ястието стана вкусно.като подправка прибавих малко чубрица.
11.02.2012 01:29
1