Тас кебап с телешко месце

Фати КамбероваФати КамбероваПомощник Готвач107389252
18/12/2016
"Класическа гозба с изискан вкус, която ще намери достойно място на всяка трапеза "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 970
  • Преглеждания за месеца938
  • Преглеждания за седмицата130
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото месо на кубчета. Запържваме го в тиган заедно със зехтина. Прибавяме ситно нарязания кромид, масло и дафинов лист.

Разбъркваме добре. Към месото прибавяме брашното, доматеното пюре, черен пипер, сол на вкус и разбъркваме добре. Доливаме топлата вода и оставяме, докато се сгъсти сосът (аз го оставих малко по-воднист).

Накисваме ориза за 20 минути. След това го измиваме и го слагаме да се вари заедно с малко сол. След като се е посварил оризът, прибавяме запържено масло и разбъркваме.

Добавяме като гарнитура към тас кебапа.

Добър апетит!

Източник: Yesil Elma - Oktay Usta

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар