Пиле фрикасе с гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пиле фрикасе с гъби3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Уникално вкусен вариант на любимото ни фрикасе - с гъбки и масълце!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 700 г обезкостено
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - на зърна
  • За фрикасето
  • гъби - 250 г
  • масло - 50 г краве
  • сметана - 100 мл растителна
  • копър - на вкус
  • брашно - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо в подсолена вода и щом кипне, добавете, лука, срязан на две, разполовени скилидки чесън и зърна черен пипер. Оставете да се вари около 30 минути.

Загрейте маслото в друг съд и сложете гъбите да се запържват, предварително почистени и нарязани на филии. Щом омекнат и се запържат, добавете брашното и бъркайте енергично.

Щом се разтвори снемете от котлона и постепенно долейте 600 мл от бульона. Върнете на котлона и бъркайте за около 5 минути, докато се получи гъстия сос за фрикасе.

Накълцайте копър и го добавете към ястието. Накрая разбъркайте с накъсаното пилешко месо и долейте на тънка струйка сметаната. Разбърквайте фрикасето, като при нужда овкусете с черен пипер и сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
510
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Сметаната, която добавих не беше растителна. Добавих и щипка индийско орехче и щипка индийско къри. Стана вкусно.
03.07.2016 19:26
2
Dess
Dess
Мисля да я пробвам изглежда много добре и звучи много вкусноооо!:)
24.06.2013 10:44
Г-жа Халидей
Г-жа Халидей
Страхотна рецепта - бърза и вкусна. Цялото семейство я хареса. Със сигурност ще бъде често ястие на нашата трапеза. Благодаря ви.
13.08.2012 22:07
4
1