Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко рагу по Персийски

Телешко рагу по Персийски

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Телешко рагу по Персийски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • масло - 2 с.л. растително
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • къри - 1 с.л. на прах
  • ябълки - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.л.
  • лимонова кора - 1/2 ч.л. настъргана
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и чесъна нарежете на ситно и запържете в сгорещено олио. Добавете и кърито и оставете да се задушава на слаб огън за около 3-4 минути.

Месото се реже на парчета и се овалва леко в брашно - изтръскайте го, за да остане само това брашно, което е полепнало.

Слагате и него в олиото за да се запържи и когато цвета му се смени добавете и настърганата кора от лимон и нарязаната на кубчета ябълка.

Доливате вода и оставяте ястието на котлона да се къкри под капак. Когато месото омекне ястието е готово за поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: