Начин на приготвяне
Картофите, тиквичките и патладжанът се обелват и нарязват. Пиперката, морковът и лукът се нарязват на по-ситно.
В голяма тенджера се загрява олио, в което се запържват лукът и морковът докато олиото започне да придобива оранжев цвят. Тогава се добавя и пиперката. Запържва се малко и се прибавят картофите.
Като се запържат те, се добавят патладжанът и тиквичките. Запържват се и след това се добавя червен пипер и се разбърква докато зеленчуците хубаво почервенеят. Налива се 1 чаша вода и се оставя докато заври.
Когато водата заври, се добавят замразените зеленчуци, сол на вкус, черният пипер и чубрица. Доматите се рендосват и се добавят в тенджерата. Всичко това се разбърква добре и се изсипва в гювеч, налива се още вода и се пече на 190 градуса до готовност.
* При липса на гювеч може да се изсипе и да се изпече в голяма тава.