Плодови пастички

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Плодови пастички
Снимка: Емел
1 / 2
23/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • масло - 150 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - 4 с.л. студена
  • мармалад - за намазване
  • орехи - 2 - 3 с.л. счукани
  • канела - 2 - 3 щипки
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме брашното и нарязаното на дребни парчета масло, омачкваме хубаво с ръка. След което прибавяме жълтъка и водата.

Замесваме тесто, което оставяме за около 1 час в хладилника, след което го разточваме на кора с дебелина около 1 см. и слагаме в правоъгълна тавичка, предварително намаслена, и печем в умерена фурна до бледозлатист цвят.

Щом се опече я нарязваме по-желание на квадратни или правоъгълни формички, които намазваме с мармалад и поръсваме с предварително направената смес от счуканите орехи, канелата и пудрата захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: