Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Празнична новогодишна солена торта

Празнична новогодишна солена торта

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367912002
Празнична новогодишна солена торта
Снимка: Теодора Мещерова
3 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Кой може да откаже на предложението да хапне още едно парче торта особено в празничната нощ"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр
  • брашно - 300 г
  • За плънката
  • унгарска салата - 1 кофичка
  • майонеза - 1 кофичка
  • лютеница - 1/2 буркан
  • луканка - 2 бр.
  • кренвирш - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кашкавал - 300 г
  • сирене - 150 г
  • краставици - 1 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • маслини - 300 г без костилка
  • топено сирене - 1 бр.
  • За украсата
  • магданоз - 1 връзка
  • зелен лук - 2 връзки
  • червен лук - 1/2 глава
  • луканка - 1/2 бр.
  • маслини - 100 г без костилка
  • майонеза - 1 кофичка
  • краставици - 3 бр. обелки
  • домат - 1 бр. обелки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се счупват в купа и се разбиват. След това се добавя млякото. При непрекъснато бъркане започва да се добавя и брашното. Когато сместа е готова, палачинките се изпичат на средна температура. Морковът се рендосва, краставиците се режат на полумесеци, сиренето и кашкавалът се рендосват.

Маслинките се разделят на две. Кренвиршът се реже на шайба, луканките на тънки слайсове. Лукът се реже на тънки шайби. Когато палачинките са готови се взима подходящ поднос и се започва реденето на тортата. Първия ред се маже с майонеза, ръси се с кашкавал, слага се от луканката, краставици, лук и маслини.

Втория ред се маже с лютеница, слага се сирене, маслини. Третия ред се маже с унгарската салата. Разстила се хубаво и се подрежда луканка. Четвъртия ред се маже с майонеза отново и се ръси с настърган морков. Така се процедира, до изчерпване на палачинките.

От тези продукти, излизат около 10. Накрая, цялата торта се маже с майонеза. Магданозът и лукът се наситняват. Отстрани тортата се полепва с лука, а отгоре се ръси с магданоза. Обелката от домат се прави на роза и се поставя в средата. Отстрани се правят листа на розата с помощта на обелките от краставици.

Подреждат се маслинки. Лукът се реже на ивици и се подрежда отстрани на тортата, както е показано на снимката. Между всяка ивица лук се поставя по едно парче луканка. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: