Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Новогодишна солена торта с картофено пюре

Новогодишна солена торта с картофено пюре

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2093
Новогодишна солена торта с картофено пюре
Снимка: Ваня Благоева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Затваряме очи и си пожелаваме празникът да не свършва никога, тортата също"

Необходими Продукти

  • За картофеното пюре
  • картофи - 400 - 450 г
  • прясно мляко - 250 - 300 мл
  • масло - 50 г
  • сол - на вкус
  • За снежанката
  • кисело мляко - 500 г цедено
  • кисели краставички - 5 - 6 бр. малки
  • копър
  • сол - на вкус
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • За руската салата
  • картофи - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • кисели краставички - 3 - 4 бр. малки
  • грах - 100 г
  • царевица - 100 г
  • шунка - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • майонеза - 1 кофичка
  • горчица - 1 ч.л.
  • магданоз - пресен на вкус
  • сол - на вкус
  • За украса на тортата
  • яйца - 4 бр.
  • кисели краставички - няколко резенчета
  • маслини - зелени 7 - 8 бр.
  • маслини - 2 - 3 бр. без костилка
  • домати - 1 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на картофеното пюре:

Почистваме, измиваме и сваряваме картофите, щом са готови ги изцеждаме от водата, намачкваме и заливаме с предварително свареното мляко (което трябва да е все още горещо), добавяме маслото и солта на вкус.

Приготвяне на снежанката:

Нарязваме краставичките на дребни кубчета в купа, добавяме цеденото кисело мляко, нарязания копър, настъргания чесън и солта на вкус. Разбъркваме хубаво.

Приготвяне на руската салата:

Почистваме и сваряваме картофите, щом изстинат ги нарязваме на дребни кубчета в купа. Отделно сваряваме яйцата и моркова, щом и те са готови ги оставяме да изстинат, а след това ги нарязваме на дребни кубчета.

Нарязваме и краставичките и шунката, отново на дребни кубчета. Добавяме изцедените грах и царевица от консерва, добавяме майонезата, горчицата, ситно нарязаният магданоз и солта на вкус. Объркваме всичко хубаво.

Вземаме тавичка. Отдолу правим блат от картофеното пюре, върху него намазваме със снежанката, след това с руската салата, повтаряме още веднъж.

Отгоре салатената торта може да се украси по-желание. Аз съм украсила с варени яйца, кисели краставички нарязани на филийки, зелени маслини, маслини без костилка, които съм нарязала, домат, от който съм направила цвете и стръкче магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Рецептата е страхотна! Непременно ще я пробвам!
19.12.2016 16:36
1
1
Покажи всички подкоментари