Начин на приготвяне
Приготвяне на картофеното пюре:
Почистваме, измиваме и сваряваме картофите, щом са готови ги изцеждаме от водата, намачкваме и заливаме с предварително свареното мляко (което трябва да е все още горещо), добавяме маслото и солта на вкус.
Приготвяне на снежанката:
Нарязваме краставичките на дребни кубчета в купа, добавяме цеденото кисело мляко, нарязания копър, настъргания чесън и солта на вкус. Разбъркваме хубаво.
Приготвяне на руската салата:
Почистваме и сваряваме картофите, щом изстинат ги нарязваме на дребни кубчета в купа. Отделно сваряваме яйцата и моркова, щом и те са готови ги оставяме да изстинат, а след това ги нарязваме на дребни кубчета.
Нарязваме и краставичките и шунката, отново на дребни кубчета. Добавяме изцедените грах и царевица от консерва, добавяме майонезата, горчицата, ситно нарязаният магданоз и солта на вкус. Объркваме всичко хубаво.
Вземаме тавичка. Отдолу правим блат от картофеното пюре, върху него намазваме със снежанката, след това с руската салата, повтаряме още веднъж.
Отгоре салатената торта може да се украси по-желание. Аз съм украсила с варени яйца, кисели краставички нарязани на филийки, зелени маслини, маслини без костилка, които съм нарязала, домат, от който съм направила цвете и стръкче магданоз.
Коментари