Начин на приготвяне
Яйцата се счупват в купа и се разбиват. След това се добавя млякото. При непрекъснато бъркане започва да се добавя и брашното. Когато сместа е готова, палачинките се изпичат на средна температура. Морковът се рендосва, краставиците се режат на полумесеци, сиренето и кашкавалът се рендосват.
Маслинките се разделят на две. Кренвиршът се реже на шайба, луканките на тънки слайсове. Лукът се реже на тънки шайби. Когато палачинките са готови се взима подходящ поднос и се започва реденето на тортата. Първия ред се маже с майонеза, ръси се с кашкавал, слага се от луканката, краставици, лук и маслини.
Втория ред се маже с лютеница, слага се сирене, маслини. Третия ред се маже с унгарската салата. Разстила се хубаво и се подрежда луканка. Четвъртия ред се маже с майонеза отново и се ръси с настърган морков. Така се процедира, до изчерпване на палачинките.
От тези продукти, излизат около 10. Накрая, цялата торта се маже с майонеза. Магданозът и лукът се наситняват. Отстрани тортата се полепва с лука, а отгоре се ръси с магданоза. Обелката от домат се прави на роза и се поставя в средата. Отстрани се правят листа на розата с помощта на обелките от краставици.
Подреждат се маслинки. Лукът се реже на ивици и се подрежда отстрани на тортата, както е показано на снимката. Между всяка ивица лук се поставя по едно парче луканка. Да ви е сладко!