Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Ориз с гъби и пилешки дробчета

Ориз с гъби и пилешки дробчета

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2093
Ориз с гъби и пилешки дробчета4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5
"Да знаете само колко е вкусно, всеки ден ще го готвите"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • печурки - 250 г от буркан
  • пилешки дробчета - 250 г
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме праза на шайби в тенджерка.

Добавяме олиото и запържваме, след което добавяме почистения, измит и нарязан на дребно морков, нарязаните на дребно дробчета и нарязаните на шайби гъби.

Задушаваме за около 5-10 минути, като от време на време разбъркваме, след което добавяме почистеният и измит ориз, разбъркваме хубаво и доливаме горещата вода и подправките на вкус.

Разбъркваме хубаво и похлупваме с капак. Варим до готовност, на тих огън, като от време на време разбъркваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Диди
Диди
Много са вкусни! Благодаря за рецептата :)
28.12.2016 22:42
1
1
Покажи всички подкоментари