Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Нахут с патладжан

Нахут с патладжан

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Нахут с патладжан
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Веган изкушение за всички, които обожават зеленчукови имправизации с нахут и дъхави подправки"

Необходими Продукти

  • патладжан - 2 бр.
  • нахут - 400 г сварен
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 750 г, нарязани
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
  • сух риган
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се режат на ситно. Морковът се реже на кубчета. Патладжанът се нарязва на кубчета. Поръсва се със сол и се оставя за половин час да се отдели горчивият сок. Изплаква се добре с вода.

В загрято олио се запържват лукът, чесънът и морковът и се добавя черен пипер.

Прибавят се нахутът, доматите и доматеното пюре. Оставя се да заври.

След това котлонът се намаля, покрива се с капак и се оставя да къкри, докато патладжанът омекне.

Накрая по желание се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: