Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Домашно приготвени кори

Домашно приготвени кори

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Домашно приготвени кори
Снимка: Джемиле Чешлиева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8 бр.
"Запретвайте ръкави, защото първи урок по точене на кори вече е тук"

Необходими Продукти

  • хладка вода - 1 в.ч.
  • брашно - 300 - 350 г
  • олио - 5 - 6 капки
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода се изсипва брашното и се разбърква.

Капват се 5-6 капки олио и щипка сол. Омесва се средно твърдо тесто.

От тестото се откъсват топки с големина на мандарини.

Разточват се върху набрашнена повърхност на тънка кора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
40
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какъв тип брашно?
08.08.2023 10:40