Пухкаво тесто без мая

31/12/2016
"Толкова пухкаво тесто и без грам мая - възможно е, но само по нашата изпитана рецепта "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73 713
  • Преглеждания за месеца407
  • Преглеждания за седмицата104
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разбива на стайна температура с олиото, захарта и солта, след което към сместа се прибавя пресятото брашно, докато стане еластично тесто.

Тестото се разточва върху набрашнен плот с дебелина 1 см. Равномерно по цялата площ на тестото се поръсва половината сода.

Сгъва се 1/3 от тестото навътре, после - другата третина. Обръща се на 90 градуса и отново се прегъва така. Полученият пакет се разточва отново.

Поръсва се с останалата сода, след което се прегъва по същия начин. 

Готовото тесто се прехвърля в купа, покрива се с кърпа и се оставя да си почине за 40 минути.

От готовото тесто без мая се режат парченца и се приготвят пирожки, понички и т.н.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Йозлям Кадирова
Много добре изглежда и ще е толкова добре, ако се получава наистина без намесата на мая, че във всяко домакинство има моменти, в които няма мая, а се хапват точно тестени нещица.
1
0
Силвия Миткова
Ще опитам да я направя!Изглежда лесно
2
0