Меки сиренки с чесън

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Меки сиренки с чесън
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20 бр.
"Вкусни сиренки с чесън хапнете и за миризмата съвсем не му мислете"

Необходими Продукти

  • хладка вода - 1/2 в.ч.
  • прясно мляко - 1/3 в.ч.
  • суха мая - 2 - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 2 с.л. разтопени
  • брашно - 3 - 1/2 в ч.
  • сол - 1 щипка
  • Плънка
  • сирене - 250 г натрошено
  • кашкавал - 150 г рендосано
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • За намазване
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 2 с.л. разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата, прясното мляко, маята и захарта се разбъркват в дълбока купа. После се добавят останалите продукти за тестото. Омесва се тесто. Покрива се и се оставя за 1 час да втаса.

През това време се приготвя плънката. Сиренето и кашкавалът се смесват в купа. След това се добавят ситно нарязания лук и чесън.

Втасалото тесто се омесва наново. После от него се правят топки, в които се слага от плънката. Нареждат се в тава.

Отделно се смесват яйце и разтопено масло, с което се намазват сиренките.

Пекат се във фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: