Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко месо с гъби и подправки

Агнешко месо с гъби и подправки

magi yordanovamagi yordanova
Новак
994222
Агнешко месо с гъби и подправки
Снимка: magi yordanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
125 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4-5
"Без да коментариме невероятните вкусови качества на това ястие, само при вида на тази рецепта ще кажете УАУ! Не е ли така"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг.
  • печурки - 4 - 5 броя
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер - 15 броя зърна
  • брашно - 2 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • майорана - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • девесил - 1 стрък
  • джоджен - 3 - 4 листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и подправките се смесват с малко вода и в получената смес се овалват порциите месо. Подреждат се в тава и се поръсват с олиото.

Наливат се две чаши вода и тавата се покрива с фолио. Месото се пече 2 часа в загрята умерена фурна, като 30 минути преди да се опече, се слагат нарязаните гъби.

За загар се дозапича без фолио още 5 минути.

Подходяща гарнитура са картофено пюре, печен или задушен ориз, задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
42
33
20
10
Дай твоята оценка: