Начин на приготвяне
Нужни са ви 8 съдчета за еднократно печене с диаметър 16-17 сантиметра.
В 100 милилитра от топлото мляко се разтваря маята и захарта. Прибавят се няколко лъжици брашно и се оставя да се активира маята.
Замесва се тесто от останалото мляко, яйцето, шупналата мая, брашното и солта.
Разделя се на осем равни части /за 8 бр. милинки/. Всяка една част се разделя на още 8.
Поставят се по 8 топки във всяко съдче за еднократно печене /общо осем съдчета по осем топки във всяко/. Оставят се да се отпуснат за 15-20 минути.
Запържва се маслото с 4 супени лъжици брашно и се разпределя по равно за осемте милинки. Отгоре се наръсва със сирене и се пече на 150 градуса. Като бухнат достатъчно, се включва вентилатор. Готовите милинки се поръсват с пудра захар.
Невероятно вкусни са.
Да ви е сладко!
Забележка: Понякога ги приготвям вечерта, без да чакам да втасат, слагам ги в хладилника и сутринта оставям да се отпуснат, докато правя заливката, поръсвам сиренето и пека.
Коментари