Меденки с глазура

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
411
38
33
5
03/01/2017
"Вкусни са по всяко време на годината, но на Коледа са задължителни "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 798
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • масло - 60 г
  • яйца - 1 бр. + 1 жълтък
  • мед - 3 с.л. течен
  • пудра захар - 150 г
  • подправки - 1 ч.л. (канела, джинджифил, кардамон и какао)
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • белтъчна глазура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява с пудрата захар в купа. Прави се кладенче в центъра и в него се пускат разбитите яйце и жълтък, медът, маслото на парченца, подправките и угасената в оцета сода.

Омесва се гладко тесто. Увива се в домакинско фолио и се оставя в хладилника за 30 минути.

След това се разточва на кора с дебелина 6-7 мм, от която с метални формички се изрязват меденки.

Печат се върху хартия в предварително загрята на 180 градуса фурна. Изваждат се веднага щом крайчетата порозовеят.

След като изстинат меденките, се декорират с белтъчната глазура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар