Мусака с богата заливка

Филип ДимитровФилип ДимитровЧирак24211187
05/01/2017
"При мусаката, най-важна е заливката - тя трябва да е сочна и богата!"
Приготвяне35 мин.
Готвене120 мин.
Общо155 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 745
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тава нарязваме на кубчета картофите, моркова и червения пипер. Добавяме половината от доматения сок, сол на вкус, чубрицата, черния пипер и бульончето. Объркваме добре, за да се смесят всички съставки.

В друг съд сгорещяваме олиото и запържваме лука до златисто. Добавяме остатъка от доматения сок и запъпжваме за кратко. След това добавяме и каймата и пържим всичко заедно за около 5 минути.

В тавата добавяме вече и каймата и доливаме около 300 мл вода. В предварително загрята фурна поставяме тавата за около 10 минути дасе запече леко отгоре.

Разбиваме яйцата и киселото мляко. Изсипваме полива отгоре и печем на 200 градуса първоначално за около 1 час, постепенно намаляваме на 150 градуса и печем още 40 минути.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Николина Панчева
давам ти по малко точки защото никога не слагам готов булон в храната .по добре си направи сам .
1
0