Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Плескавица»Кюфтета Българска плескавица

Кюфтета Българска плескавица

Кюфтета Българска плескавица
Снимка: Гергана Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ей на това му се вика вкусна плескавица! И да не забравите да ни поканите на гости, за да опитаме как са се получили вашите"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - около 500 г смляно месо
  • сол - 1 равна ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 равна ч.л.
  • червен пипер - 1 равна ч.л.
  • черен пипер - 1 равна ч.л.
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • кашкавал - 50 - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мляното месо се омесва с подправките и настъргания кашкавал и се оставя да престои няколко часа в хладилника.

Оформят се кюфтета и се пекат на скара от двете страни.

Излизат около 8-10 кюфтета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: