Начин на приготвяне
Отваряме един пакет кори за баница. Отделяме си 4 ½ бр., които ще ни трябват. В купичка с тел разбиваме 1 бр. яйца. Натрошаваме сиренето отделно в друга чиния. Слагаме олиото, прясното мляко. В киселото мляко слагаме содата и оставяме да се активира. После добавяме и него в купата. Разбъркваме всичко.
Взимаме си един тиган и намазваме стените и дъното с малко олио. Слагаме една цяла кора, така че дъното да е покрито с кората и краищата и да са извън тигана, трябва да я разгърнем. Накъсваме 3 бр. кори и честа от 1/2 на малки парчета и всяко потапяме в кашата поотделно.
От ½ кора се отделяме парче. Слагаме една част едно до друго. Слагаме сирене. После пак накъсани кори, които сме напоили в кашата, сирене, напоени накъсани кори, сирене. Най-накрая слагаме едно парче, което е колкото дланта ни, пак напоено с каша. Загръщаме с краищата, които висят.
Слагаме тигана на котлона и печем на средна степен 17 мин от едната и 17 от другата. Отгоре слагаме чиния, аз лично сложих капак с малък размер, че да може да покрие само баницата. При мен се изпече за 17 мин. По оригинална рецепта е 15 мин., но вие ще си прецените.
Към края на оформянето на баницата включих котлона, т.е не беше студен, но не и горещ много. Обръщаме внимателно. После печем и от другата страна. Като се изпечем слагаме в голяма чиния. Рецептата е от кулинарен блог Ухае на ....