Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Голяма баница на тиган

Голяма баница на тиган

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Голяма баница на тиган
Снимка: Veselina
5 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
34 мин.
Общо
44 мин.
Порции
2
"Толкова сме гладни, че една обикновена баница няма да свърши работа, затова ще хапнем тази голяма баница на тиган"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 4 бр.
  • кисело мляко - 100 г
  • прясно мляко - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • сода за хляб - 1/4 ч.л
  • сирене - 140 г
  • олио - 40 мл
  • олио - за намазване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отваряме един пакет кори за баница. Отделяме си 4 ½ бр., които ще ни трябват. В купичка с тел разбиваме 1 бр. яйца. Натрошаваме сиренето отделно в друга чиния. Слагаме олиото, прясното мляко. В киселото мляко слагаме содата и оставяме да се активира. После добавяме и него в купата. Разбъркваме всичко.

Взимаме си един тиган и намазваме стените и дъното с малко олио. Слагаме една цяла кора, така че дъното да е покрито с кората и краищата и да са извън тигана, трябва да я разгърнем. Накъсваме 3 бр. кори и честа от 1/2 на малки парчета и всяко потапяме в кашата поотделно.

От ½ кора се отделяме парче. Слагаме една част едно до друго. Слагаме сирене. После пак накъсани кори, които сме напоили в кашата, сирене, напоени накъсани кори, сирене. Най-накрая слагаме едно парче, което е колкото дланта ни, пак напоено с каша. Загръщаме с краищата, които висят.

Слагаме тигана на котлона и печем на средна степен 17 мин от едната и 17 от другата. Отгоре слагаме чиния, аз лично сложих капак с малък размер, че да може да покрие само баницата. При мен се изпече за 17 мин. По оригинална рецепта е 15 мин., но вие ще си прецените.

Към края на оформянето на баницата включих котлона, т.е не беше студен, но не и горещ много. Обръщаме внимателно. После печем и от другата страна. Като се изпечем слагаме в голяма чиния. Рецептата е от кулинарен блог Ухае на ....

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: