Питка за Тодоровден

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай126146
19/03/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 262
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 100 мл топличка вода заедно със захарта. Разбъркайте с 2-3 с.л. брашно и оставете да втаса около 20-тина минути.

Пресейте брашното, направете кладенче и добавете маята, солта и вода (около 200 мл). Замесете меко тесто, като постепенно прибавяйте по малко олио. Омесеното тесто се оставя да почине за още 20 минути. По желание се добавят в него орехи и сушени плодове след втасването.

Сложете питката в намаслена тава, като заделите малко тесто за направата на украсата. От заделеното тесто оформете слънце, житни класове или направете украса по ваше усмотрение.

Оставете оформената питка да втаса още 20 минути. Намажете питката за Тодоровден с разбит жълтък с малко вода и сложете да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Рейтинг

5 6
4 3
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Любка
Любка
03.03.2012 14:12
Изглежда чудесно. Ще се опитам да я направя, за да я опитаме и на вкус. Прекрасна е.
0
0