Домашна пастърма с подправки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
571
8
2411
7
08/01/2017
"Тази пастърма определено заслужава да бъде поднесена с най-доброто ви вино "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо150 933
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата100
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • бон филе - 1 бр. (свинско филе)
  • морска сол - 1 кг. едра
  • За подправяне
  • черен пипер - 1 с.л. млян
  • сминдух - 1 с.л.
  • бахар - 1 с.л. смлян
  • чубрица - 1 с.л.
  • къри - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото измивам и го подсушавам добре. Почиствам от ципи, ако има такива.

Избирам съд, в които застилам на дъното около 1 см. сол. Над солта слагам месото и покривам плътно със сол. Слагам го в хладилника за около 20 часа.

След това изваждам месото от солта, изплаквам го със студена вода и го поставям за 2 часа да се изкисне.

След като мине времето, изваждам месото, подсушавам добре, започвам овалване в подправки. Всичките подправки се смесват, търкалям парчето върху тях да се полепи навсякъде.

Пробивам с игла парчето и нанизвам с канап. Окачвам го да се суши на проветриво място. След 5-7 дни имаме чудесна пастърма.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Сергей Анчев
Сергей Анчев
04.11.2019 18:26
Извинете, но след 5-7 дни няма да имате пастърма, а полу- сурово месо.
1
0
Blagoeva
Blagoeva
22.11.2017 14:49
Става страхотно от свинско контра филе.Аз го правя по същата рецепта. Като подправки слагам само чубрица,чер. пипер,кимион и червен пипер
7
3
Ivaylo Angelov
Ivaylo Angelov
09.10.2017 16:19
абсурд!
1. няма как да се направи пастарма със свинско месо!
2. месото от снимката не е филе
3. рецептата е чудеснал но да се използва говеждо, в краен случай телешко
10
19