Домашна пастърма с подправки

08/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции2-3
"Тази пастърма определено заслужава да бъде поднесена с най-доброто ви вино"

Необходими Продукти

  • бон филе - 1 бр. (свинско филе)
  • морска сол - 1 кг. едра
  • За подправяне
  • черен пипер - 1 с.л. млян
  • сминдух - 1 с.л.
  • бахар - 1 с.л. смлян
  • чубрица - 1 с.л.
  • къри - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Месото измивам и го подсушавам добре. Почиствам от ципи, ако има такива.

Избирам съд, в които застилам на дъното около 1 см. сол. Над солта слагам месото и покривам плътно със сол. Слагам го в хладилника за около 20 часа.

След това изваждам месото от солта, изплаквам го със студена вода и го поставям за 2 часа да се изкисне.

След като мине времето, изваждам месото, подсушавам добре, започвам овалване в подправки. Всичките подправки се смесват, търкалям парчето върху тях да се полепи навсякъде.

Пробивам с игла парчето и нанизвам с канап. Окачвам го да се суши на проветриво място. След 5-7 дни имаме чудесна пастърма.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: