Здравейте,правя пастърма от свинско месо от 6 години подред.Опитах много рецепти,но тази определено ме грабна.Много добре се получи всички подправки много добре си пасват и овкусяват пастърмата.Смело мога да твърдя че не бях опитвал такава пастърма.Браво на майстора за рецептата.
10.09.2024 22:42
2
Анонимен
За пастърмата Всички парчета се слагат в съд осолени с морска сол и захар.След 4-5 дни се изкисват в студена вода и оцет до 12 часа Водата се отцежда и след това филетата се пресоват Ако нямате тази възможност се овалват във подправката чимен омесена с чесън на прах.Без никакви пипери чубрици и други глупости.
06.12.2024 15:31
Анонимен
И аз правя сурово-сушено месо но го осолявам контролирано в плик(7 - 10 дена) и го суша до около 55% от първоначалното тегло. Цяло парче (около 1200 грама) се суши за 27 до 30 дни.
07.03.2022 11:38
3
1
Сергей Анчев
Извинете, но след 5-7 дни няма да имате пастърма, а полу- сурово месо.
04.11.2019 18:26
10
4
Blagoeva
Става страхотно от свинско контра филе.Аз го правя по същата рецепта. Като подправки слагам само чубрица,чер. пипер,кимион и червен пипер
22.11.2017 14:49
13
3
Ivaylo Angelov
абсурд!
1. няма как да се направи пастарма със свинско месо!
2. месото от снимката не е филе
3. рецептата е чудеснал но да се използва говеждо, в краен случай телешко
09.10.2017 16:19
10
27
Ivo
Става и с овче месо.
Различно е.
08.02.2017 00:58
5
1
marcheva14
Изглежда прекрасно! Никога не съм си помисляла, че мога да го направя, не съм се занимавала с такова нещо, може би е лесно, не знам, но го обичам за похапване.....
1. няма как да се направи пастарма със свинско месо!
2. месото от снимката не е филе
3. рецептата е чудеснал но да се използва говеждо, в краен случай телешко
Различно е.