Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Сватбарска баклава

Сватбарска баклава

Емилия ПетковаЕмилия Петкова
Чирак
6180211241
Сватбарска баклава1 / 2
09/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • За 10 порции
  • брашно - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 50 г
  • сода бикарбонат - 20 г
  • сол - 3 г
  • За сиропа
  • захар - 600 г
  • вода - 600 г
  • орехови ядки - 100 г
  • ванилия - 2 пакетчета
  • мая за хляб - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от яйца, сода, мая за хляб и сол. Тестото трябва да бъде средно меко.

Оформете малки топки и ги поставете в намазана тава. Оставете ги да втасат леко.

Топките сплескайте леко, като помежду им оставите разстояние. С масурче или капачка се прави вдлъбнатинка в средата на топчето, което става като пъпчица.

Изпечете в умерена фурна. След като изстине, залейте с горещ захарен сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: