Тикка масала

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Тикка масала2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г филе
  • чушки - 1 бр., зелена
  • куркума - 1 щипка
  • кимион - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 б.
  • олио - 3 с.л.
  • кардамон - по 3 бройки черен и зелен
  • карамфил - 3 бр.
  • канела - 1 бр. пръчка
  • лук - 4 глави
  • домати - 4 бр.
  • кориандър - 2 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • лют червен пипер - 1 с.л.
  • гарам масала - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сметана - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешките филета на ивички, поставяме ги в намаслена тава и слагаме в предварително загряна фурна на 180 градуса за 20 минутки.

В дълбок тиган се загрява малко масло, добавяме кимион, дафинов лист, черен и зелен кардамон, карамфил и канела.

Нарязваме лука и него го запържваме. Прибавяме и нарязаните на кубчета домати и чесъна, смачкан, а не нарязан.

Поръсваме с кориандър, лют пипер и куркума. Добавяме филето в тигана, разбъркваме и намаляваме малко котлона.

Изчистваме и нарязване на малки кубчета чушката, пържим още 5 минути. Внимателно изливаме сметаната в тигана и добавяме гарам масала разбъркваме и оставяме още за 5 минути. Махате от котлона, вадите канелената пръчка и сервирате ястието още топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: