Начин на приготвяне
Нарязваме пилешките филета на ивички, поставяме ги в намаслена тава и слагаме в предварително загряна фурна на 180 градуса за 20 минутки.
В дълбок тиган се загрява малко масло, добавяме кимион, дафинов лист, черен и зелен кардамон, карамфил и канела.
Нарязваме лука и него го запържваме. Прибавяме и нарязаните на кубчета домати и чесъна, смачкан, а не нарязан.
Поръсваме с кориандър, лют пипер и куркума. Добавяме филето в тигана, разбъркваме и намаляваме малко котлона.
Изчистваме и нарязване на малки кубчета чушката, пържим още 5 минути. Внимателно изливаме сметаната в тигана и добавяме гарам масала разбъркваме и оставяме още за 5 минути. Махате от котлона, вадите канелената пръчка и сервирате ястието още топло.