Начин на приготвяне
Активирах 1 суха мая в 400 мл топла вода с 1 ч.л. захар и няколко лъжици брашно. Когато шупна я изсипах в купата при 2 ч. брашно, 1 яйце, сол, 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л.оцет и 5 с.л. олио.
Разбърках и продължих да добавям брашно. Пое около килограм, докато получих меко, нелепнещо тесто. Оставих да втаса. Разделих го на 2 части, които разточих на правоъгълник.
Разрязах всяка част с ножа на още 2, 2 намазах с лютеница - много е модерна в момента, поръсих с риган и наредих свинско филе по цялата дължина, като се стараех половината филе да излиза извън тестото. Останалите 2 останаха без плънка.Така станаха две рула с филе и 2 без нищо.
Навих едното руло с филето, като го навивах рехаво, след това навих лентата без плънка, след нея втората лента с филето и завърших с втората без нищо. Надявам се да съм обяснила добре. Предполагам като видите снимките ще ме разберете. Идеята е да стане като роза.
След като го навих, намушках в лентите и където успях да мушна малки парченца кашкавал. Оставих още 15 минути да почине. Намазах с жълтък и изпекох в загрята фурна на 170 градуса на най-долната скара.
Моята роза клюмна, защото тавичката и беше доста голяма, а аз нямах по-малка :) Но вкуса е страхотен!