Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебна роза

Хлебна роза

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Хлебна роза
Снимка: Евтини Рецепти
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Вече не е модерно да се подаряват цветя, новата мода е да се приготвят вкусни рози, с които всички да се почерпят"

Необходими Продукти

  • мая - 1 бр. суха (7 г)
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 1 кг
  • олио - 5 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • свинско филе - 100 г
  • лютеница - за намазване
  • кашкавал - 50 г
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирах 1 суха мая в 400 мл топла вода с 1 ч.л. захар и няколко лъжици брашно. Когато шупна я изсипах в купата при 2 ч. брашно, 1 яйце, сол, 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л.оцет и 5 с.л. олио.

Разбърках и продължих да добавям брашно. Пое около килограм, докато получих меко, нелепнещо тесто. Оставих да втаса. Разделих го на 2 части, които разточих на правоъгълник.

Разрязах всяка част с ножа на още 2, 2 намазах с лютеница - много е модерна в момента, поръсих с риган и наредих свинско филе по цялата дължина, като се стараех половината филе да излиза извън тестото. Останалите 2 останаха без плънка.Така станаха две рула с филе и 2 без нищо.

Навих едното руло с филето, като го навивах рехаво, след това навих лентата без плънка, след нея втората лента с филето и завърших с втората без нищо. Надявам се да съм обяснила добре. Предполагам като видите снимките ще ме разберете. Идеята е да стане като роза.

След като го навих, намушках в лентите и където успях да мушна малки парченца кашкавал. Оставих още 15 минути да почине. Намазах с жълтък и изпекох в загрята фурна на 170 градуса на най-долната скара.

Моята роза клюмна, защото тавичката и беше доста голяма, а аз нямах по-малка :) Но вкуса е страхотен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: