Начин на приготвяне
Чукваме 2 яйца в малка купа. Разбиваме яйцата в купичка с 2-3 с.л. прясно мляко. В една чиния слагаме брашното. В друга чиния слагаме галетата. С тях ще овалваме кашкавала със сиренето.
Нарязваме кашкавала на правоъгълници, дебели 1 см., сиренето също. Сиренето е бяло, твърдо, саламурено. Слагаме кашкавала в камерата на хладилника за 20-30 мин., да стане студен и стегнат. Вадим го.
Между две парчета кашкавал слагаме едно парче сирене. Подреждаме едно върху друго три. Овалваме внимателно първо в брашно.
После овалваме в яйцата и после в галетата, и пак в яйцата. Пържим в горещо олио в касерола. Нареждаме парчетата едно до друго. Пържим от едната страна и после обръщаме от другата страна.
Слагаме в чиния. Опържваме си картофи в ново олио, предварително сгорещено. Слагаме ги при пането.
Коментари