Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Апетитни свински ребърца с картофи

Апетитни свински ребърца с картофи

Апетитни свински ребърца с картофи4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Да споделим ли обяда си с вас?"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 700 г
  • босилек - 1/2 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 с.л. смлян
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • картофи - 1 кг
  • масло - 100 г
  • сол
  • червено вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се нарязват на малки парчета и се поръсват със сол. Прави се гъста марината от изцедения сок от един лимон, босилека, ригана, смленият черен пипер и червен пипер.

Сместа се обърква добре и с помощта на четка се намазват всички парчетата ребра, след което се поставят в хладилник, където е хубаво да престоят поне 2 часа.

Маринованите ребра се поставят в съда за печене. В него се налива се около 100 мл червено вино.

Тавата се покрива с фолио и се слага в предварително загрята фурна на 220 градуса. След около 20 минути температурата се намалява 170 градуса.

Ребърцата се пекат още около 30 мин.

През това време се обелват картофите, нарязват се на едро, овкусяват се със сол, босилек, риган и черен пипер. Картофите се нареждат около полуготовите ребърца. Отгоре се нарязва на малки парченца кравето масло.

Ястието се покрива отново с фолио и се пече още около 30 минути. Малко преди готовност се маха фолиото и се допича до достигане на лек златист загар.

Апетитните свински ребърца с картофи са страхотни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мирелла Сомова
Мирелла Сомова
Искам да поздравя авторката на СТРАХОТНАТА рецепта - много лесно се приготви, вкусно е и всичко стана както е описано. Иначе малко експериментирах, като сложих 1 глава лук и 1 морков и ползвах готово овкусени ребърца. Сготвих го днес, за вечеря, и толкова много се хареса на всички, че нямаше време да направя снимки, защото една тава не ни стигна :)
26.08.2017 01:48