Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с праз, тиквички и сьомга

Киш с праз, тиквички и сьомга

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Киш с праз, тиквички и сьомга1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • масло - 200 г
  • праз - 1/2 стрък
  • тиквички - 1 бр.
  • сьомга - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сметана - 150 мл
  • мащерка - 1 ч.л. прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме маслото, брашното, разбитите 2 от яйцата и рендосаната лимонова кора. Ако случайно се рони тестото, прибавете няколко лъжици студена вода.

Слагаме тестото в фолио и го прибираме в хладилника за един час. Като извадим тестото, го разточваме и слагаме в тава, така че да покрие и стените дори и малко да излезе го премахнете с нож.

Покриваме тестото с хартия за печене и в нея изсипваме суров боб, който само да натиска тестото, няма да го ползваме. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за десет минути. След това премахваме боба и хартията.

Нарязваме праза на ситно и тиквичките на кубчета и запържваме на слаб огън в маслото, докато омекнат. Добавяме мащерка листата, черен пипер и сол. 200 г сьомга нарязваме на кубчета и добавяме към зеленчуците, като оставим да се готви поне 7-8 минути.

През това време разбиваме сметаната с 2 от яйцата и добавяме към яденето, като разбъркаме добре. Преместваме зеленчуците и рибата при тестото, което вече пекохме, като го разнасяме равномерно навсякъде.

Нарязваме останалата сьомга и нея я поставяме най-отгоре. Поставяме киша във фурна и печем в продължение на тридесет и пет минути на 180 градуса. След като покафенее малко, го изваждаме и оставяме да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: