Начин на приготвяне
Смесваме маслото, брашното, разбитите 2 от яйцата и рендосаната лимонова кора. Ако случайно се рони тестото, прибавете няколко лъжици студена вода.
Слагаме тестото в фолио и го прибираме в хладилника за един час. Като извадим тестото, го разточваме и слагаме в тава, така че да покрие и стените дори и малко да излезе го премахнете с нож.
Покриваме тестото с хартия за печене и в нея изсипваме суров боб, който само да натиска тестото, няма да го ползваме. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за десет минути. След това премахваме боба и хартията.
Нарязваме праза на ситно и тиквичките на кубчета и запържваме на слаб огън в маслото, докато омекнат. Добавяме мащерка листата, черен пипер и сол. 200 г сьомга нарязваме на кубчета и добавяме към зеленчуците, като оставим да се готви поне 7-8 минути.
През това време разбиваме сметаната с 2 от яйцата и добавяме към яденето, като разбъркаме добре. Преместваме зеленчуците и рибата при тестото, което вече пекохме, като го разнасяме равномерно навсякъде.
Нарязваме останалата сьомга и нея я поставяме най-отгоре. Поставяме киша във фурна и печем в продължение на тридесет и пет минути на 180 градуса. След като покафенее малко, го изваждаме и оставяме да се охлади.