Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Хлебен киш със сьомга и сушени домати

Хлебен киш със сьомга и сушени домати

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Хлебен киш със сьомга и сушени домати
Снимка: TanyaGyurova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сьомга - ок. 200 г филе сурова или пушена
  • хляб на филийки - ок.8 бр. в зависимост от големината на тавата
  • сушени домати - 10 бр.
  • маслини - ок. 2 шепи без костилка
  • топено сирене - 200 или 300 г (може и пушено)
  • риган
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако ползвате сурова риба сьомга филе, нарежете на малки парченца и отделете костиците, ако има такива.

В тава, намазана с олио, наредете филийките хляб плътно, така че да няма празно място по дъното.

Посолете леко и намазнете филийките отгоре.

Наредете равномерно рибните парченца върху хляба.

Нарежете сушените домати на средно големи парченца и ги разпределете равномерно в тавата при рибата.

Добавете и маслините, пак равномерно в тавата.

Поръсете с риган и черен пипер.

Нарежете топеното сирене на парченца и го разпределете върху останалите продукти, така че да ги покрива почти напълно рибния пай.

Печете соления киш във фурната на 200 градуса до розово ок. 25-30 мин, като поставите тавата малко по-горе от средата, за да не загори хлебната основа на вкусния хлебен киш със сьомга и сушени домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: