Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга със сусам върху канапе от тиквички

Сьомга със сусам върху канапе от тиквички

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Сьомга със сусам върху канапе от тиквички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сьомга - 450 г филе
  • тиквички - 600 г
  • сусам - 40 г
  • соев сос - 30 мл
  • зелен лук - 50 г
  • лимонов сок - 20 мл
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 15 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме филето на кубчета и ги слагаме в купа, като добавим соевия сос и сусам. В тигана се загрява 1 с.л. олио и слагаме рибата, така че да има пространството между парчетата.

Пържим от всички страни, докато стане златисто кафяво, сваляме от огъня и оставете за известно време. Тиквичките нарязваме на кубчета, със страна от около 1 см.

В отделен тиган слагаме останалото олио и се пържим тиквички, като се разбъркват от време на време 7 мин. Добавяме лимонова кора, рендосана, и лимоновия сок.

Подправяме със сол и черен пипер, разбъркаме и готвим още 2 мин . Нарязваме зеления лук на ситно и го прибавяме при тиквичките и пържим още няколко минути.

След това добавяме сметаната отново за 2-3 минути. След това махаме от котлона и чакаме малко да се охлади. Сипваме от соса в чиния и добавяме отгоре рибата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: