Зелен боб с месо

ВеселинаВеселина
Новак
858
Зелен боб с месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Любимата ни зимна класика - свинско със зелен фасул. Обожаваме го с лъжичка - две кисело мляко"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • зелен боб - 300 г
  • домати - 2 бр.
  • олио
  • сол
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на малки хапки и се изпържва в олио.

Месото се иважда от олиото и в него се слага ситно нарязаният лук, за да се запържи, след това се добавя зеленият боб и малко вода и се задушава докато омекне.

След като бобът вече е поомекнал се прибавят останалите продукти - сол, пипер, домати, месото и чесън (счукан).

Вари се още малко и накрая се подправя с джоджен на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: