Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта на гъста пяна, прибавя се брашното и ванилиите или кората от лимон. Пече се в умерена фурна на 180 градуса до златисто. Оставяме да изстине блата, след това го изваждаме от формата за печене.
Издълбаваме в средата блата, като се оставя борд около 2 см и дъно около 0. 5 см. По желание може да се сиропира блатът със сок от компот.
От орехите се прави крокант. В намазан с олио съд /1 с.л. / се слага около 1 ч.ч. орехи, поливат се с карамел приготвен от 5 с.л. захар и 1/2 с.л. вода. След изстиване на сместа се начуква на ситно.
Издълбаната част от тортата се смила на трохи и в купа се смесва заедно с ореховия крокант, заквасената сметана, какаото, пудрата захар и бананите на кубчета. Всичко се разбърква хубаво и се изсипва в издълбаната торта. Украсата е по желание от шоколад и банан.
Тортата трябва да престои в хладилника минимум 3 часа.