Картофени кнедли с праз по немски

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
228
868
300
422
1
12/01/2017
"Едно ще ви кажем, немците разбират от оперна музика и приготвянето на уникално вкусни кнедли "
Приготвяне50 мин.
Готвене10 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 211
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите за кнедлите ги слагаме да се сварят за 30 минути. Още топли ги обелваме и ги слагаме на повърхност, посипана с брашно. Смачкваме ги много добре и прибавяме след това яйцето, брашното, солта и една щипка индийско орехче.

Ако е необходимо, добавяме още малко брашно. Не трябва да се меси дълго време. Оформяме меко, леко жилаво тесто, което навиваме на руло и нарязваме на филийки с дебелина 5 мм.

Всяка от тях разточваме с пръсти върху набрашнена повърхност, така че да се заострят краищата за да се получи точната форма на пуричка. Поръсваме ги с брашно и ги оставяме да постоят за няколко минути.

Готовите кнедли ги пускаме във вряща подсолена вода. Когато са готови за изваждане, те изплуват. Отцеждаме ги от излишната вода. Добавяме малко сол. Запържваме ги леко.

По желание при пърженето на кнедлите можем да добавим праз, пресен лук или нещо друго по ваш избор. В този случай аз съм използвала праз.

Практичен гевгир с подложка купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен гевгир с подложка купа
7.00 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Голяма купа с гевгир, в която може да измиете, обработите, разбъркате, сервирате и дори да размразявате продукти. Възможност за отделно ползване и за закачане чрез дупчици на дръжките на съдовете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар