Начин на приготвяне
В подходящ съд се затоплят млякото и кравето масло. Прибавя се шоколадът, начупен на парчета, и се бърка, докато се разтопи. Оставя се да се охлади.
С миксер се разбиват яйцата със захарта и при непрекъснато бъркане се прибавя пресятото с брашно, бакпулверът, ванилията и охладената шоколадова смес.
Тестото се изсипва в тава с размери 22 х 31, предварително застлана с леко намаслена хартия за печене. Блатът се пече в предварително зарята до 180 градуса фурна около 30 - 35 минути. Оставя се да се охлади напълно и се освобождава от хартията за печене.
Реже се на дълги ленти около 8 - 10 броя.
За крема:
Разделят се жълтъците на яйцата от белтъците. Белтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар. Разбиват се кравето масло /размекнато/, жълтъците и пудрата захар. Прибавят се изварата, крема сиренето, ванилията, брашното и белтъчния крем. Бърка се докато се получи гладък крем.
Тавата, в която е изпечен блатът, се застила отново с хартия за печене. Подреждат половината от лентите, като се оставя разстояние между тях. Разстоянието между лентите се пълни с крем с лъжичка.
Върху ивиците с крем се подреждат останалите ленти, след което разстоянието между тях също се пълни с крем. Остатъкът от крема се изсипва върху сладкиша, разпределя се и се заглажда.
Пече се отново около 50-60 минути на 160 градуса. Когато се охлади напълно, се обръща върху поднос. Поръсва се с пудра захар, какао или шоколадова глазура.