Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата със захарта и ванилията. Добавете олиото и киселото мляко. Сложете няколко капки ром и разбъркайте.
Пресейте брашното, какаото и бакпулвера и ги смесете със яйчената смес, като бъркайте със шпатула до хомогенна смес.
Постелете хартия за печене във правоъгълна форма за кекс.
Изсипете сместа в нея и печете кекса на 170 градуса до суха клечка около 40 мин.
Готовия кекс извадете от формата, махнете хартията и оставете върху решетъчна скара да се охлади.
Когато изстине, изрежете горната част на кекса като капаче и оставете настрани.
Издълбайте вътрешността му с лъжица, като дъното и стените му трябва да останат цели.
Направете крема, като в купа смесите крема сиренето със сметаната и захарта, добавете половината сладко и трохите от кекса, които сте издълбали. Разбъркайте до гладка смес и с нея напълнете кекса.
Поставете отгоре отрязаната преди това част от кекса, като го захлупите, така че отново да стане като цял.
Направете и пудинга, като за него ще ви трябва прясно мляко според описанието на опаковката.
С този пудинг намажете кекс отгоре и отстрани и декорирайте с капки от сладкото.
Оставете на хладно да се охлади и стегне поне за 2 часа, след което разрежете на парчета.
Коментари