Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухня

EleonoraEleonora
Новак
15
2
3
12/01/2017
"Обожаваме турските сладкиши и си ни личи, а този шекерпапе е главният виновник за сочните ни извивки "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 273
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете сиропа за сладкиша. Трябва да се охлади, докато вие се занимавате с тестото.

В купа разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата, но отделете 1 жълтък за намазване на сладките.

Прибавете гриса заедно с ванилията и бакпулвера. Разбийте отново с миксера няколко минути. Сипете пресятото брашно и замесете тесто. Направете топки с големината на орех. Сложете ги в тава, предварително намаслена, и леко ги сплескайте.

Върху всяка сладка сложете по една ядка. Намажете с жълтъка. Сложете да се пече на 180 градуса. Извадете ги, след като придобият златист цвят, и ги залейте с охладения сироп.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар