Начин на приготвяне
В дълбока купа слагаме кускус, сол, зехтин, червен и черен пипер, след което наливаме вряща вода 1 пръст над куккуса, разбъркваме и покриваме с кухненско фолио. След 4 мин отваряме и наливаме още малко вода, защото тази вече е попита, и пак покриваме за 35 мин.
През това време загряваме 6 с.л. зехтин, като се загрее, слагаме агнешката кайма, сол и черен пипер, пържим до готовност на каймата, като гледаме да я надробим на ситни парченца. След като е полуготова, добавяме и ситно нарязания лук, намалете котлона и гответе 15 минути, като разбърквате да не загори.
Леко запечете кедровите ядки в тигана. Накиснете стафидите в продължение на 20 мин в гореща вода. Ситно нарязан магданоз и стафидите ги добавете разбъркайте и премахнете от огъня.
Когато вече кускусът е увеличил двойно обема си, от него трябва да замесим тесто, като го месим с ръцете си, ако е много твърдо, добавете малко топла вода.
Намокрете ръцете си с вода, вземете от сместа и направете топка, която издърпвате /по-точно трябва да прилича на котлет и вътре в дупката да можем да вкараме от плънката/. С чаена лъжичка пълним от сместа и после ги затваряме и от другата страна, така че да не излезе сместа.
В дълбок тиган загрейте олио до 180 градуса. Започнете да пържите, като обръщаме редовно от двете страни, за да не загоря, около 5-7 минути до красив златист цвят.
Изваждаме ги върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината, и сервираме с резен лимон.