Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Манджичка с лапад, моркови, лук и чесън

Манджичка с лапад, моркови, лук и чесън

Манджичка с лапад, моркови, лук и чесън
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Супер вкусна постна лападена чорбица - поглезете стомаха си с нещо полезно и ароматно"

Необходими Продукти

  • лапад - 150 г замразен бланширан
  • моркови - 3 бр.
  • лук голям - 1 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • джоджен
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л. сладък
  • брашно - 1 с.л. пшеничено
  • оризово брашно - 1 - 2 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в тенджерка замразеният лапад (150 г). Прибавяме почистени и нарязани лук (1 бр.) и моркови (3 бр.). Наливаме олио (4 с.л.) и топла вода (1 к.ч.). Слагаме на котлона и задушаваме, докато останат на мазнина.

Ръсваме черен пипер и сол на вкус. Прибавяме червен пушен пипер ( 1 к.л.) и сладък червен пипер (1 к.л.). Ръсваме пшеничено брашно (1 с.л.), разбъркваме и наливаме топла вода (1 л и 200 мл).

Подправяме с джоджен на вкус, прибавяме обелени цели скилидки чесън (5-6 бр.) и варим манджичката, без да похлупваме тенджерката, докато всички продукти се сварят и омекнат.

Минута-две преди да свалим от котлона, прибавяме разтворено в малко вода оризово брашно ( 1-2 ч.л.).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: